perjantai 27. heinäkuuta 2012

Ruokaperjantai - herkkusienillä täytetyt kesäkurpitsat ja kanttarellitäytteiset tomaatit

Uusi grilli on ollut ahkerassa käytössä, joten ajattelin jakaa kanssanne tänään jälleen muutaman kasvisherkun, jotka voi toki valmistaa myös uunissa. Tykkään kovasti sienistä ja käytän niitä aika paljon ruuanlaitossa, mutta vastaavat versiot onnistuvat varmasti myös esim. jauhelihasta.



Herkkusienillä täytetyt kesäkurpitsat:

- kaksi kesäkurpitsaa
- rasia herkkusieniä
- nippu kesäsipuleita tai yksi talvisipuli
- suolaa tai soijakastiketta
- mustapippuria
- ripaus muskottia
- yrttejä maun mukaan (esim. rosmariinia, timjamia, kynteliä)
- aurajuustoa
- juustoraastetta
(- valko-/juustokastiketta)




1. Pese kesäkurpitsat ja halkaise pituussunnassa kahtia.

2. Kaavi pikkulusikan avulla kesäkurpitsoista pehmeää sisustaa pois niin, että saat tilaa täytteelle. Sisuksen voit lisätä sieniseoksen joukkoon.




3. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja kuutioi sipulit.

4. Paista sieniviipaleita, sipulikuutioita ja kesäkurpitsojen sisusta pannulla voinokareessa niin kauan, että sienistä haihtuu suurin osa nesteestä. Voit silputa sekaan myös kesäsipuleiden varret. Mausta paistos makusi mukaan.




5. Laita kesäkurpitsojen puolikkaat esim. foliovuokaan ja täytä puolikkaat sieniseoksella.

6. Lisää päälle aurajuustoa, valko-/juustokastiketta ja/tai juustoraastetta. Itse tein tarkoituksella kaaligratiinia kokatessani reilun annoksen juustokastiketta, joten käytin loput siitä nyt. Pelkkä juustoraastekin toimii kyllä ihan hyvin.




7. Grillaa kesäkurpitsoja n. 15 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.




8. Tarjoa kurpitsat lisukkeena tai esim. perunoiden ja salaatin kanssa.




Kanttarellitäytteiset tomaatit:

- 4 isoa tomaattia
- ½ litraa kanttarelleja
- 1 sipuli
- pari rkl tuorejuustoa (esim. kanttarellinmakuista)
- suolaa
- pippuria
- yrttejä maun mukaan
(- ½ tl dijon sinappia)
- pala parmesaania
(- juustoraastetta)




1. Leikkaa tomaateista lakit pois ja kaavi tomaatin sisus pikkulusikan avulla mahdollisimman tarkkaan pois. Voit käyttää sisuksen esim. pastakastikkeeseen tai tomaattikeittoon.




2. Puhdista ja pilko sienet.

3. Kuori ja kuutioi sipuli.

4. Paista sieni- ja sipulisilppuja voinokareessa, kunnes sienistä on haihtunut neste pois. Lisää pannulle pari lusikallista tuorejuustoa ja mausta seos makusi mukaan suolalla, pippurilla, yrteillä ja sinapilla.




5. Raasta n. desi parmesaania ja lisää raaste sieniseoksen joukkoon.

6. Laita tomaatit esim. foliovuokaan ja täytä sieniseoksella. Voit halutessasi lisätä päälle vielä vähän juustoraastetta. Laita tomaattien lakit paikoilleen.





7. Grillaa tomaatteja n. 10 - 15 min. tai kunnes ne tuntuvat kypsiltä.

8. Tarjoa tomaatit lisukkeena tai kasvispääruokana esim. perunoiden ja salaatin kanssa.




Lomalla on tullut herkuteltua mansikoilla melkeinpä joka päivä. Mansikoita voi hyvin tarjota perinteisempien lakkojen sijaan myös leipäjuuston kanssa. Itse lämmitän paloiksi leikattua leipäjuustoa aina hetken mikrossa ennen syöntiä. Kannattaa kokeilla, on meinaan tosi hyvää!




Sellaisia herkkuja tänään. Sitten ei muuta kuin -


 aurinkoista viikonloppua kaikille! ☼ 




 

Postaus on ajastettu.


5 kommenttia:

  1. Teen täytettyjä kesäkurpitsoja jauhelihalla - ovat tosi hyviä ja vähähiilarisia ;)

    VastaaPoista
  2. Alin kuva on ehdottomasti yksi kesän iloisimmista. Kaksi ihanaa koiratyttöä vihreällä sohvalla punaisen värin ympäröimänä!

    VastaaPoista
  3. Kaunis Nelli: arvelinkin, että jauhelihasta saa varmasti myös maistuvan täytteen kesäkurpitsoille. :)

    Aikku: ihanasti sanottu! Ü Kesämökin sisustus on kyllä kunnon retroa. Tykkään siitä siellä kovasti, mutta kotona en "jaksaisi" ihan noin iloisia väriyhdistelmiä.

    VastaaPoista
  4. Voi namiskuukkeli sentään kun tää postatus sai taas veden herahtamaan kielelle. Noi sienillä täytetyt kurpitsat, slurps. Saatikka sienitäytteiset tomaatit, nams.

    VastaaPoista
  5. Ellieli: juu, hyviä on molemmat. Kokeile ihmeessä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü