maanantai 19. marraskuuta 2012

Lahjakkaita ja taitavia

Olen "tutustunut" täällä blogimaailmassa tosi mukaviin ihmisiin, joista monien lahjakkuutta ja taitoja ihailen. Tässä syksyllä sain Aikulta (Ollin emäntä) toiveen tehdä hänelle helmistä avainkaulanauha töihin. Oikein innostuin haasteesta ja tein pari erilaista avainnauhaa. Sovimme, että korvaukseksi Aikku lähettää minulle tai miehelle villasukat. Mutta kuulkaas, saimme villasukat kumpainenkin. Käsin kudotut ja aivan ihanat!





Vaan ne lahjukset eivät loppuneetkaan siihen, sillä paketista ilmestyi vielä vaikka mitä ihanuuksia: 

..lämpöiset lapaset..




.. mielettömän hieno pipo..




.. ja uskokaa tai älkää, vielä kolmannetkin sukat, jotka ovat ihan "minun väriset"!



KIITOS vielä ihana ja taitava Aikku! Pikkuisen huvitti, kun laitoin kiitosviestiä Aikulle ja ihanuuksia kehuessani hän totesi niiden olevan ihan tavallisia neulomuksia. Niin no, itse kun en todellakaan osaa neuloa yhtään mitään, niin olen erittäin vaikuttunut ja kiitollinen kaikista paketin jutuista. 


Toisen käsityötaiturin tuotteita ihailin taannoin Malviinan blogissa ja pakkohan sitä oli muutama pompula hommata. Eikö ole melkoisen namut!




Blogikamuista löytyy vielä ainakin yksi kirjallinen lahjakkuus. Nettimartalta tilasin hänen omakustanteensa: Yksityisetsivä Jenny Cotton ja Kepponen. Kirjan kannessa komeillee kuva mäyräkoira Kepposesta joka muistuttaa erehdyttävästi erästä toista mäykkyläistä. ;)




Luin kirjan yhdeltä istumalta, niin hauska ja mukaansatempaava se oli! Nyt jään malttamattomana odottamaan seikkailuille jatkoa - vink, vink. ;) Kirjan saa tilattua esim. täältä, jos et vielä omista omaa kappaletta. Suosittelen lämpimästi!


Aikamoisia monitaitureita nämä meitin blogikamut!


Meiltäkin löytyy kaksi lahjakasta ja taitavaa, ainakin jos on namipalkkioita tarjolla.. 





Inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Käsintehdyt sukat, tumput sun muut on kaikkein eniten lämmittäviä. Kaupan akryylineuleet kalpenevat villan rinnalla.

    Ostinpa minäkin keppos-kirjan. Ja tykkäsin kovasti, voisin lukea enemmänkin vastaavanlaista tekstiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on!

      Samoin, toivottavasti Kepposelle tulee pian jatko-osa! :)

      Poista
  2. Jos nyt sitten kehutaan puolin ja toisin niin et kyllä yhtään häpeä taidoissani kenellekään muulle (vrt. ruokaperjantaipostaukset ja korujen teko).

    Nettihän on täynnä toinen toistaan hienompia kutomuksia, mutta omat tekeleeni ovat sellaista arkipäivän romantiikkaa, joka on tarkoitettu käytettäväksi. Kuka raaskii laittaa kumppareihin silkki-alpakka-angoralangasta neulottuja kirjoneulesukkia - en minä ainakaan.

    Meillä on ollut vähän murhetta Ollin kanssa, kun perjantaina koiran selkä oli ilmiselvästi kipeä tullessani töistä. Eilen käytiin päivystyksessä ja nyt tarkkaillaan puoleen viikkoon asti, mihin suuntaan oireilu on menossa. Tänä aamuna koira oli pirteähkö, mutta se voi olla kahden kolmiolääkkeen yhteisvaikutusta - pikkuhuumeessa ei kivut tunnu. Onneksi poika ja miniä ovat menossa aamupäivällä koiraa hoitamaan. En ole jaksanut tästä edes blogiin kirjoittaa, kun on huolestuttanut niin kovasti.

    Rapsuja ihanille koiraneitoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkipäivän romantiikka kuvaa tosi hyvin neuleitasi! <3 Minäkin tykkään ihan ehdottomasti eniten juuri tuollaisista käyttöneuleista, joita lähetit. "Hienosteluneuleita" en osaa käyttää, enkä varmaan arvostaakkaan tarpeeksi.

      Voi ei, Olli poloinen! :((((( Ymmärrän hyvin, että olet niin huolissasi, että et jaksa aiheesta enemmälti nyt heti kirjoitella.

      Mäykkyjen selkävaivat on varmaan se suuri peikko, jota me kaikki mäykkyjen omistajat kauhulla pelkäämme. Siskoni edesmennyt pitkismäykky, kärsi muutamaan otteeseen selkävaivoista, mutta vaivat eivät kummallakaan kerralla äityneet sen vakavammaksi, vaan molemmilla kerroilla selvittiin särkylääkekuurilla ja muutaman viikon hyppykiellolla. Tinto eli yli 15 vuotiaaksi ja käpötteli hienosti omilla jaloillaan loppuun asti.

      Lähetän tervehdyttäviä terveisiä ja paljon parantavia rapsutuksia sinne ihanalle Ollille! <3 Ja emännälle jaksuja ja virtuaalihaleja. (()) Pidän kaikki sormet ja varpaat pystyssä, että selviätte pelkällä säikähdyksellä! <3

      Poista
  3. Sinähän oot selkeesti hypnotisoinut oppitytöt! :D

    Kyllä on hienoja neuloksia ja oliko ne hiuslenkkejä alemmassa kuvassa? Itse olen aikuisiällä neulonut nyt muutaman vuoden sukkia ja muita juttuja. Suunnitelmien asteella on kyllä ollut useamman vuoden. Mun mielestä omatkin tekeleet on usein pieniä ihmeitä! ;P Melkein nukuin ensimmäisten huovutettujen lapasten kanssa :D

    Lisäksi ihailee tietysti vielä enemmän sellaista mitä ei itse yhtään osaa. Esim. puutöitä ja jotain koneiden korjausta ym. rakentamista jaksan ihailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, heiluttelen tota palloa heitin edessä ja kas, yhtäkkiä mulla kotkottaa kaksi kanaa siinä jaloissa. ;D

      Eikö! Mä olin kuule melko täpinöissä, kun avasin pakettia ja sieltä löytyi aina vaan uusia juttuja. <3

      Juu, hiuslenkkejä on noi Malviinan tekemät ihanat jutut. Hän on ompeluguru!

      Ihana, ihana Sinä! <3 Juuri noin sitä pitääkin olla ylpeä ja vaikuttunut omista taidonnäytteistään! <3 Mähän kehun aina omia ruokiani (no okei, usein myös muita tekeleitäni) vuolaasti ja hoen jotain tyyliin: miten mä osaan tehdä näin hyvää ja eiks oo parasta, mitä oot ikinä syöny? Mies parka siinä sitten yrittää saada syötyä edes jotain mun kysymystulviin vastaillessa. :D:D

      Samaa mieltä tuostakin, että kyllä sitä silti on kaikista vaikuttunein niistä jutuista, mitä ei itse taida.

      Poista
  4. Muiskis Peppinen sun ihanalle nassullesi. Kerrankin ihan lähikuva sinusta. Vaikka Rilla on mypös ihana.
    Ihania lahjoja oot saanu. siis noin aitavat kädet pitäis värvätä koirakamujen kirppispöytiä täyttämään, jotta koiruille saataisiin sinne kauas taas paljon ja hyvää. Nyt kun Jonskun muutto on ohi, niin virittelen kudelmia villapaidoiksi koirille. Kaikenväristä lankaa löytyy, raidoitettuna saa nekin riittämään pidemmälle. En vaan oo niin nopea kutomaan kuin haluisin.
    Mulla on taipumus kasata projekteja päällekkäin, allekkain ja sivusta työntää vielä joku juttu väliin. Sitten istun ja ihmettelen mistä aloittaisin. Kun pääsen alkuun niin kyllähän se sitten sujuu. Se vaan voi olla, että vuodenaika, se kylmempi ehtii mennä ennenkuin tää moottori on vauhdissa.
    Keksippäs ny joku kiva juttu niistä helmistä, rupeet myymään niitä ja niillä rahoilla sitten pystyt auttamaan romanian koiria. Ystäväni Tiina teki pieniä söpöjä heijastimia ja keräsi kummikoirilleen ison potin. Lääkehoidot,ruuat sterilisaatiot jne jne. Kyl nostan hattuu energisyydelle ja kekseliäisyydelle.
    Eiku terkkuja sinne muruliinit ja Essilästä myös ite rinsessalta terkut sinne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peppi muiskauttaa takas ison ja märän pusun *muisk*

      Te taitavakätiset ootte mun ainaisen ihmettelyn ja ihastuksen kohde - respect! <3

      Hih, äläs nyt ihan huku siellä projekteihisi. Vai meinasitko mennä salaa niiden alle talviunille. Hmm, ei pöllöpi idea.. ;D

      Hyvä vinkki! Täytyykin kehitellä joku sellainen helmijutska, jota olis helppo tehdä isompia määriä myyntiin!

      Kiitos ja samoin sinne paaaljon terkkuja, haleja ja suukkoja! <3

      Poista
  5. Minusta on mukavaa, kun käsityötaidottomat ihmiset ihailevat usein meikäläisenkin vaatimattomia kädentaitoja. Itse kun tietää osaavansa vain yksinkertaisia perusneuleita eikä mitään monella langalla/värillä taiturointia ja silti saa muilta ihailua osakseen. Se on mannaa se!
    Vai ahnehdit sinä koko Cotton-kirjan kertaistumalla, minä nautiskelin siitä peräti 7 lukukertaa, tarina kerrallaan. http://luinkirjan.blogspot.de/2012/08/lukuvuorossa_19.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu kato, just samaa Aikkukin varmasti tarkoitti, että hän kokee lähettäneensä meille ihan vaan perusneuleita. Mutta minä käsityötaidoton olen niistä IHAN täpinöissäni. Ja kyllä toki kaikkia käsityönä tehtyjä juttuja saa ja pitääkin mun mielestä ihailla!

      Juu, mä oon just tämmönen kaikki-mulle-heti -tyyppi, hitsi. ;) Tykkäsin kirjasta ihan hirmuisesti ja toivon kovasti sille jatkoa!

      Repsuja Vilille! :)

      Poista
  6. Villasukka se on kun lämmittää. Vallan upeita sukkia ja muuta villaista olittekin saaneet. Sukat nro kaksi on mun mieleen - kuka nyt vois vastustaa, jos hiukankin löytyy pinkkiä tai vaaleanpunaista raitaa? Ja toi pipo, ihana palmikkoneule, oliskohan Aikulla ohjetta siihen?
    Kepponen on täälläkin luettu ja hyväksi todettu, aivan parhautta kun joukossamme on kirjailija! Mutta voi ihanuus noita viimeisiä lahjakkaita, on ne vaan niin söpöjä, intopiukeita opiskelijoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Aivan mahtavia neulomuksia! <3 Juu, mäkin tykkään noista pinkillä koristelluista tosi paljon. Harmaa ja pinkki on ihana yhdistelmä ja tosi tyttömäinen. <3

      Sun tarttee hei kysäistä Aikulta, että osaisko hän neuvoa pipon kanssa. Pipo on palmikkoneuleineen jotain ihan mieletöntä mun mielestä. Mieti nyt, kun me Pepin kanssa mennään tuolla kylillä harmaissa palmikoissamme. Peppi paidassaan (jos muistat sen ystäväni tytön kutoman harmaan palmikkopaidan) ja minä pipossani, oih ja voih! <3

      Kepposen seikkailut on kyllä parhautta! Jatkoa odotellessa.. ;)

      Tytöt on tosi innokkaita naksutinharjoittelijoita!

      Terkkuja sinne ja Ellille rapsuja! <3

      Poista
    2. Mulla on noita palmikkopipoja ohuesta ja paksusta langasta tuolla laatikossa. Kunhan ehdin niin voin kirjoitella ohjeita. Oon tehnyt ne omalla ohjeella, joten vaatii vähän silmukoiden laskemisia... Laitan sitten omaan blogiin niin voipi sieltä katella.

      Poista
    3. Aikku: jesh, kiva. Odottelenkin sitten ohjetta sun blogiisi, ei kiirutta kunhan ehdit. Paranemisterkkuja Ollille, toivottavasti selkäkipu helpottaa pian.

      Poista
  7. Edesmennyt mummoni yritti opettaa mulle moneen otteeseen miten villasukkaan neulotaan kaksinkertainen kantapää. Mummo oli itse melkein sokea, mutta osasi neuvoa homman silmukka silmukalla. Valitettavasti mulle ei ole jäänyt mitään muistijälkiä kantapääohjeesta, enkä siis osaa tehdä sitä enää :-(. Sinne meni mummon oppi kankkulan kaivoon.

    Saamasi neulomukset näyttävät ihanilta :-)

    t. Shelttien mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksinkertainen kantapää, wau! :o (nää neuletermit on mulle ihan hepreaa, mutta kuulostaa korkeamman asteen matikalta ;))

      Tällä iällä sitä ikävä kyllä joutuu kohtamaan senkin asian, että ihmiset vievät paljon tietoa ja taitoa mukanaan, kun viimeiselle matkalle lähtevät. Meidän isälle tuli lisäksi vielä sellainen tavaroiden totaaliraivaamispuuska äidin kuoleman seurauksena ja siellä meni roskiin aika paljon kaikenlaista. Esimerkkinä nyt vaikkapa kastemekko, jossa kaikki perhepiirimme lapset on kastettu, äitini kauan keräämät piparkakkumuotit ja kasa keittokirjoja, joiden väleissä oli äidin kirjoittamia reseptejä. Ja valitettavasti paaaaljon muuta. No, isällä oli ilmeisesti tosi iso tarve saada tehdä raivaus heti, eikä siinä hetkessä tullut miettineeksi, mitä kaikkea sinne roskiin kantoi.

      Neulelahjukset on kyllä upeita, kerta kaikkiaan! <3

      Terkkuja sinne ja tytöille rapsuja! <3 (Erityisannos laihakoivelle <3<3<3)

      Poista
    2. Anteeks, kun mä puutun teen keskusteluun, mut en voinut vastustaa. Toi kaksinkertainen kantapään ohje lienee sama kuin täällä linkin takana: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/vahvistettu-sukan-kantapaa.html
      Ohje on ihan älyttömän helppo (jos osaa sukkia kutoa), itse teen tuon II-ohjeen mukaan.

      Poista
    3. Ei mitään anteeks kuule. Tosi kivaa, että osaat auttaa tässä(kin) asiassa. :))) Nyt vaan Shelttien mamille puikot heilumaan! ;)

      Poista
  8. Oikein kauniit neuleet on Aikku sinulle laittanut. Tosin kyllä uskon, että ne avainketjutkin ovat olleet oikein kauniita:) Villasukkia pitää olla joka lähtöön. Itsekin olen kova sukkien kuluttaja ja unisukat pitää olla jalassa öisin:)

    Annamari, sun ruokaperjantait ovat ihan huippuja. Tosin harvoin kerkiän lukea niitä ennen kauppaan menoa ja yleensä vältän käymästä kaupassa juuri perjantaina. Harvoin on kaikkia aineksia kaapissa:) Luulen, että meillä ihan kaikilla on joitain lahjoja. Minä olen aika tumpelo käsitöissä ja kaikki tekeleet, joita väkrään ovat sellaisen mekaanisen puurtamisen tulosta. Jotain syntyy kangaspuilla ja jotain puikoilla.

    Että on suloinen kuva Pepistä ja Rillasta. Mukavaa viikkoa teille kaikille, M-L ja Ossi joka kuorsaa selkäni takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Mä tykkään tosi paljon villasukista, mutta ikinä en oo ymmärtänyt, miten sukkia voisi pitää öisin. Mulle tulee niistä ahtaanpaikankammo. :D Niin me ollaan kaikki erilaisia ja se on hyvä. :)

      Ihanaa, jos sun mielestä ruokaperjantait on huippuja, tosi kivasti sanottu! Mä voisin niistä ruuista sanoa Aikkua lainatakseni, että ihan perusruokia laitan. ;) Mutta tottahan se on, että jokainen on hyvä jossain, eikä varmasti kaikki ole yhtä innostuneita laittamaan ruokaa kuin minä.

      Mä seuraan muutamaa ruokablogia aika tiiviisti, mutta ei munkaan loppujen lopuksi tule niiden ohjeita kovin usein, ainakaan sellaisenaan, kokeiltua. Mutta ideoita niistä saa paljon.

      "Mekaaninen puurtaminen" kuvaa täydellisesti mun suhdettä käsitöihin. Varmasti pystyisin pakon edessä tekemään moniakin juttuja, mutta into käsitöiden tekemiseen puuttuu multa täysin.

      Välillä kameraan tallentuu ihan vahingossa ilmeikkäitä otoksia.

      Tosi paljon terkkuja teille sinne Kirkkonummelle ja kuorsaaja Ossille suukkoja meitin tyttösiltä! <3

      Poista
  9. Kaunis kiitos ihanan kannustavasta palautteestasi!

    Ootpas sä saanut lämmittävän lahjapaketin. Kyllä nyt kelpaa talven tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! <3 Tykkäsin kirjasta ihan tosi, tosi paljon! :))))

      Eikö ollut aikamoinen "sukkalähetys"!! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü