perjantai 15. helmikuuta 2013

Ruokaperjantai - juustoinen pastakastike grillatuista paprikoista


Olen tallentanut aina välillä Pinterestistä bongaamiani hyvän kuuloisia reseptejä koneelle. Männäviikolla päätin sitten kokeilla yhtä niistä eli juustoista paprikakastiketta pastan kanssa. Käytin alkuperäisohjeesta poiketen purkkipaprikoita ja varmaan jotain muitakin pieniä eroja löytyy. Alkuperäinen ohje on täältä.


Juustoinen pastakastike grillatuista paprikoista:

- 250 - 300 g spagettia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 (puna)sipuli
- pari kynttä valkosipulia
- 2 dl (ruoka)kermaa (tai 1 dl kermaa ja 1 dl maitoa)
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 dl raastettua parmesaania + vähän tarjoiluun
- 3 - 4 paahdettua paprikaa purkista (tai vastaava määrä itse grillattua)
- yrttimausteseosta
- mustapippuria
- suolaa
(- artisokan sydämiä, jätin itse ne lopulta laittamatta, vaikka purkki kuvassa näkyykin)




1. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipulisilppuja kattilassa tilkassa oliiviöljyä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väri. Lisää kattilaan kerma (tai kerma + maito) ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Sulata kerman joukkoon vuohenjuusto ja parmesaaniraaste. Sekoita kastike tasaiseksi.




3. Jos käytät purkkipaprikoita, ne kannattaa huuhtoa hyvin ja kuivata talouspaperilla ennen käyttöä. Näin saat liian etikan maun pois. Pilko paprikoita vähän pienemmiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. 






4. Soseuta kastike esim. sauvasekoittajalla niin, että se jää kuitenkin vähän rouheiseksi (eli ei liian sileäksi).





5. Keitä spagetti ohjeen mukaan, huuhdo lävikössä kiehuvalla vedellä ja kaada takaisin keitinkattilaan. Sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä niin pasta pysyy irtonaisena.




6. Kuumenna kastike pastan kiehuessa kuumaksi ja mausta makusi mukaan pippurilla, yrttimausteilla ja tarvittaessa suolalla. 




7. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita. Pilko mukaan vielä nippu lehtipersiljaa.




8. Tarjoile heti parmesaaniraasteen kera.




Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tykkäät paprikoista. Seuraavalla kerralla taidan itse lisätä kastikkeeseen vielä pätkän chiliä tuomaan pientä potkua.


~~~


Leutojen kelien ansiosta meidän Peppi Palelijakin on viihtynyt pihalla pitkiä aikoja kerrallaan. Aika vauhdikasta menoa siellä välillä pimuilla onkin ja hyvä niin. Eipähän tarvitse meikäläisen yrittää leikkiä juoksuleikkejä, kun tytöt hoitavat ne ihan keskenään. Ü









12 kommenttia:

  1. Rilla on ihan jääkarhun pentu viimeisessä kuvassa. :) Täällä oltiin tänään aamulenkillä naapurin westienartun kanssa. On niin hämäävää katsoa, kun on niin samoja asentoja ja ilmeitä! Esimerkiksi tuo toiseksi viimeisen kuvan "auraaminen". :D Hyvää ja Pepin kannalta lauhaa viikonloppua sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauskaa, että teiltä löytyy sieltä oma "Rilla". :))) Rilla tosiaan harrastaa tuollaista "naama-aurausta" pitkin noita pihan kapoisia polkuja ja niiden reunoja. En tiedä mikä siinä on muka niin kivaa!?!?

      Mekin sanotaan muuten Rillaa usein jääkarhunpennuksi. <3

      Kiitos ja samoin sinne, mukavaa viikonloppua teidän koko ihQulle laumalle! <3

      Poista
  2. Tein viime viikonloppuna pitkästä aikaa leipää (en sitä kauheasti syö mutta kun tuli naisporukka kylään) ja ohjeen löysin Pinterestistä. Ohje oli no knead bread eli vaivaamaton leipä. Sillä kun googlettaa niin löytyy myös suomenkielinen ohje. Ja leipä oli j-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-n hyvää, parasta itsetehtyä ikinä. Ja helppo tehdä.

    Nää melkein-nolla -kelit on ystävällisiä koiralle ja ulkoiluttajalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä!! :))) Oon meinaan törmännyt useammassakin paikassa tohon ohjeeseen ja nyt sait mut innostumaan siitä niin, että täytyy ehdottomasti kokeilla! Mähän rrrakastan hyvää leipää ja näytän myös siltä.. ;D

      Näin on! Ja mä niiiin toivon, että enää ei satais hirveitä satseja lunta tai tulis kovia pakkasia..

      Poista
  3. Namskuti taasen !!!! Enste leyyuja ja sitte tää, siis nyt jos koskaan on pyörällä pää. Heheeei, sehän oli runonpoikanen. Ystävänpäivän kunniaksi, ole hyvä muru.
    Ystävä on kuin suklaakarkki, makea ja sulaa suussa sielun joka sopukkaan. Hellii ja tuoo hyvän olon. Niinkun sinä.
    Elikkäs mahtavan mukavaa viikonloppua sinne täältä Essilästä, jossa lomapäivää vietellään.
    Ihanaa oloilua ja karvatassun hellittelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wou, runo tosiaan, että sä oot taitava! ;D

      Juu, suklaakarkki olet Sinäkin ihanainen, tosi priima sellainen! <3

      Kiitos ja samoin sinne teidän koko porukalle, rentouttavaa viikonloppua ja Essiselle suukkoja! <3

      Poista
  4. Pitääpäs tuotakin kokeilla. Itse en pidä purkkipaprikoista, joten varmastikin täytyy kokeilla tuoreilla paprikoilla. Omaksi suosikiksi on kyllä jämähtänyt savulohikastike spagetille. Se vaan on niin hyvää, mutta ehdottomasti tarvitsee tuota paprikakastiketta kokeilla:) Mukavaa viikonloppua ja ihanille tytöille rapsutuksia, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore on aina tuoretta. Munkin piti grillata paprikat itse, mutta laiskuus voitti.. :D Seuraavaksi täytyy silti tormistautua ja kokeilla tuoreista paprikoista. Vaikka tykkään kyllä noista purkkiversioistakin. Niistä parikasuikaleista vahvassa etikkaliemessä en taas tykkää yhtään, öök..

      Ja hei kiitos muistutuksesta! En olekaan tehnyt pitkään aikaan savulohipastaa. Se on minunkin herkkua - NAM! :P

      Kiitos ja samoin sinne teille, leppoisaa viikonloppua ja Ossikalle suukkoja tytöiltä! <3

      Poista
  5. Juu, kiitos vaan tästäkin reseptistä, kun kaapissa ei ole spagetin pätkääkään ja tietenkin alkoi tehdä mieli spagettia.... kääk :D En kyllä jaksa lähteä kauppaan enää uudestaan.

    Aamupäivällä käytiin saksalaisessa laatikkomyymälässä ja sieltä saa kreikkalaista jogurttia 4 kappaleen paketissa (tarjouksessa nyt euron). Jos et ole vielä maistanut, kyllä kannattaa. Siis niin ihanan pehmeää ja paksua. Laitan aamuisin vähän hunajaa ja mysliä päälle ja siinä se. Vaikka olen laktoosivammainen, jogurtista ei tule edes maha kipeäksi.

    Tälläinen vinkki tähän ilman mitään yhteyttä muuhun asiaan :)

    Terkkuja!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen! On niiiiin ärsyttävää, kun alkaa tehdä mieli just jotain tiettyä ruokaa, jota ei tietenkään löydy kaapeista. Argh ja sori.. ;D

      Kiitos vinkistä! :) En käy kovin usein siinä laatikkokaupassa kahdesta syystä: meidän lähellä ei ole sellaista ja toisekseen, en löydä sieltä koskaan kaikkea tarvitsemaani, enkä jaksaisi käydä kahdessa eri kaupassa. Mies kyllä rakastaa liiterin jugurtteja ja mehuja, joten aina välillä käydään kyllä.

      Kiitos samoin, terkkuja sinne myös ja Ollikalle rapsuja! <3

      Poista
  6. Tytöt, teil on hyvän näköset juaksupyrähdykset. Arvatkaa vaan, juastaisko teijän kanssa! Me reenataan tääl omalla pihalla, että jos vaikka joskus kohtattais, niin vauhtia kyl riittäis. joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me haaveillaan, että kesän saapuessa, teillä ja meillä on juoksutreffit! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü